M o n ! a  L i s a


Making connections

In het veranderende kunstlandschap is het voor kunstenaars die meerdere disciplines en hybride formats combineren steeds moeilijker om het publiek te bereiken.
Dit komt enerzijds omdat de klassieke galerie steeds vaker (noodgedwongen) de kaart van het commerciële trekt, het verkoopbare boven het inhoudelijke stelt en een samenwerking op korte termijn boven de investering in de lange termijn verkiest. Anderzijds hebben ook de instituten, organisaties en onafhankelijke curatoren minder mogelijkheden en middelen om te navigeren en te exploreren waardoor ze vaak terugvallen op het te eenzijdige aanbod binnen het gekende circuit.
Met een brede kennis van de kunstwereld, gaande van de ideeën fase tot en met de productie van het eigenlijke kunstwerk, over het commerciële van de galerie en de kunstbeurs tot en met de tentoonstelling in museum en instituut, startte Monia Warnez dit ambitieuze platform.

M O N ! A  L I S A is een platform dat productionele, bestuurlijke en communicatieve steun aan kunstenaars met een hybride visuele praktijk biedt. De lange termijn samenwerking is volledig op maat van de kunstenaar met het oog op een zelfstandige plaats in het artistieke landschap.

M O N ! A  L I S A ontwikkelt tevens projecten op maat voor organisaties die in hun praktijk op een vernieuwende manier een inhoudelijke meerwaarde willen bieden aan in het kunstlandschap. Met een duidelijke visie voor de toekomst en een open geest luisteren we en reiken we diverse mogelijkheden aan binnen een nationale en internationale context.